Kapitel 14: Dusch: Marianne

- Vet du! säger Shirin glädjestrålande. Nu har jag äntligen kommit på en sak som fungerar med Marianne! Du vet, hon vägrar alltid att gå i duschen. Men idag gick det som en dans!
Så berättar hon: Igår till eftermiddagsfikat hade hon suttit och läst högt ur tidningen för de boende. Det är en liten konst i sig, att hitta saker i tidningen som inte väcker ångest – det allra mesta handlar om krig, mord, kris och elände. Så man sitter liksom och spanar efter allt tänkbart annat.
Då hade hon fått syn på en annons som hon läste högt: testpersoner sökes inför lansering av ny teknikprodukt. Det var nåt företag som skulle marknadsföra ett nytt datorprogram eller vad det var, och så ville de ha en testpanel som kunde prova och komma med åsikter.
– En testpanel, skrockade Marianne, det skulle man vara med i! Så fick man vara den första att prova allt dom hittar på.
Sen hade de talat vidare om det där, det visade sig att Marianne ofta ingått i grupper som haft i uppgift att utveckla och prova nya idéer.

Så Shirin fick idén att låta Marianne vara testperson för hårvårdsprodukter. Hon gjorde ett enkelt frågeformulär som hon tog med sig till Marianne, tillsammans med en flaska schampo, en flaska balsam och en flaska fuktighetskräm. Frågade om Fru Marianne kunde tänka sig att ingå i en testpanel och svara på lite frågor om de här nya produkterna. Ja, det kunde Marianne gärna göra. Ska jag testa dem nu med detsamma menar ni? Ja, om ni har tid?
Javisst, det hade Fru Marianne, just nu var hon inte upptagen med något särskilt. Vad är det för produkter? Och så fick Shirin hjälpa henne i duschen, det var knappt så hon hann med i svängarna, så raskt gick det. Medan Marianne duschade och Shirin sträckte fram tvättlappar och skrubbade rygg pratade de om enkätfrågorna: doft – ja, doftar det inte liksom lite… ja, som rosor kanske. På en skala från ett till fem: en fyra får det nog bli. Lödder: 5, löddret är det inget fel på…

Sedan dess har vi kört det där varje gång. Och varje gång blir Marianne lika glatt överraskad. En testpanel, javisst, nu med det samma menar ni?

Till nästa kapitel: Till välsignelse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>