DEL 2: Om undersköterskans samhällsställning i dagens Sverige

Här upphör den del av boken som handlar om vardagslivet på äldreboendet Sagolandet. Nu ska det handla om förutsättningarna för att utföra det här arbetet. Om de ekonomiska och materiella villkor som väntar den som vill engagera sig i den här typen av arbete. Om våra möjligheter att få ihop livspusslet. Om våra möjligheter att påverka vår situation, att lösa våra problem. Om den syn på oss som förmedlas av dem som har makten över våra löner och arbetsvillkor.

Jag vill ännu en gång framhålla att de personer, platser, företag och institutioner jag skriver om inte som sådana finns i verkligheten. Mitt ärende är inte att peka ut några enskilda personer, företag eller institutioner. Mitt ärende är att berätta om de villkor som gäller för den som brinner för uppgiften att gå bredvid personer med hjälpbehov i dagens Sverige. Och att, förhoppningsvis, inspirera till kreativa samtal på temat Är det verkligen så vi vill ha det.

Till nästa kapitel: Rehabilitering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>